Ζήσε το σήμερα!
Τι να την κάνεις μια μετοχή που δεν μπορεί να σου προσφέρει καθημερινές συγκινήσεις; Είναι σαν σύζυγος ... προτιμώ τις ερωμένες!
Λίγα λόγια για εμένα
Ο καθένας έχει τα δικά του μοναδικά όνειρα ... όμως νιώθω πως όλοι είμαστε συνταξιδιώτες στο όνειρο του καθενός ...
(διαβάστε περισσότερα)
Σύνδεσμοι


xtos

 Tην παραμονή της πρωτοχρονιάς αντίκρισα για πρώτη φορά τον ήλιο ... έκτοτε ακολούθησα το δρόμο της γενιάς μου, με μονή διαφορά την εμμονή που είχα στην ανεξαρτησία ... έτσι, σε σχέση με τους συμμαθητές μου, κατέληξα να είμαι το μόνο τριαντατεσσάρων ετών γαϊδούρι που δεν έχει ακόμη αποφασίσει να νοικοκυρευτεί.  Από σπουδές πρώτο πτυχίο σε βιολογικές επιστήμες και μεταπτυχιακά στο computing.

 

Στο χώρο της αγοράς είμαι από το φθινόπωρο του ’99 οπότε και ήρθα σε επαφή με τα τεκταινόμενα εις το ΧΑΑ … κατόπιν έχασα όλο μου το κεφάλαιο, μικρό για τα σημερινά μου δεδομένα αλλά τεράστιο για την εποχή εκείνη, καθώς ήταν όλα μου τα λεφτά! Οπότε πλήρωσα τα δίδακτρα μου : (. Έκτοτε φόρεσα το αρκουδοτόμαρο και αποσύρθηκα για πέντε χρόνια.

 

Άρχισα δειλά - δειλά να ξαναμπαίνω αρχής γενομένης το 2004, τώρα έχω σκοτώσει τον αρκούδο μέσα μου και είμαι μέχρι τα αυτιά μέσα στην αγορά. Το ’99 δεν είχα ιδέα από μετοχές, αγόραζα ότι μου λέγαν ή ότι ακουγόταν εύηχο στα αυτιά μου. Σιγά - σιγά άρχισα να μαθαίνω από θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση. Την τεχνική ανάλυση την έβλεπα από την αρχή με καχυποψία και εξακολουθώ να την βλέπω καχύποπτα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ΧΑΑ. Αγοράζω με το 50% του κεφαλαίου μου εταιρείες με καλά θεμελιώδη, το 20% το «τζογάρω» στην μικρή και κρατάω το 30% καβάτζα για τις δύσκολες εποχές (όπως αυτή του Αυγούστου). Τώρα έχω δυο χρόνια που ανακάμπτω και συνεχίζω απτόητος με ταυρώδεις γενετήσιους αδένες : )

 


Σχετικά με το blog
Σκέψη – Συναίσθημα - Απόφαση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις