Ζήσε το σήμερα!
Τι να την κάνεις μια μετοχή που δεν μπορεί να σου προσφέρει καθημερινές συγκινήσεις; Είναι σαν σύζυγος ... προτιμώ τις ερωμένες!
Λίγα λόγια για εμένα
Ο καθένας έχει τα δικά του μοναδικά όνειρα ... όμως νιώθω πως όλοι είμαστε συνταξιδιώτες στο όνειρο του καθενός ...
(διαβάστε περισσότερα)
Σύνδεσμοι


Ο Τρυγητός ...
1189 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2007
12:31

                                                             

 

Αγαπητοί συνκερδοσκόποι καλή σας ημέρα!

 

Όστις έχει βιώσει τον κύκλο των εργασιών που εκτελούνται εις τους αγρούς, εις τας διάφορας εποχάς του έτους, θα πρέπει να γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στην εποχή του τρυγητού ή καλύτερον εις το τέλος αυτού. Λίγα είναι ακόμη τα όψιμα πρέμνα που αναμένουν να συγκομισθούν, οι δε καρποί των, ισχνοί, όψιμοι, με ολοένα μειούμενη περιεκτικότητα εις σάκχαρα λόγω του ψύχους.

 

Η περίοδος του τρυγητού λήγει σε λιγότερο από μια βδομάδα … κι όμως, εις άλλας περιοχάς των Βαλκανίων η συγκομιδή συνεχίζεται … εις Μολδαβίαν, ξακουστή εν τη υφηλίω για την ποιότητα των οίνων της και του αποστάγματος αυτού, (γαλλιστί: cognac), η συγκομιδή συνεχίζεται … Καλάθια παραγεμισμένα με σταφύλια … ράγες μεγάλες και τρυφερές, άνευ γιγάρτων, απαλές στην αφή, ερυθρού χρώματος, με αραιούς πλην μεστωμένους καλλίβοτρυς, να εξέχουν από τις άκρες των καλαθιών, χαρούμενες κορασίδες κουβαλούν πρόθυμα το εν λόγω φορτίο και το αποθέτουν πλησίον των ραγοσπαστήρων … αι κορασίδες είναι χαρούμενες διότι η εσοδεία πήγε καλά, τούτο σημαίνει περισσότερα χρήματα, περισσότερα αγαθά, περισσότερη ευτυχία …

 

Αλλά … Φευ! Μολδαβέζα κορασίδα, καλλίπυγος, ήλπιζε εις μεγαλύτερο εισόδημα, μη γνωρίζουσα τα τεκταίνομενα εν χρηματιστηρίοις της Νέας Υόρκης … η τιμή των στέμφυλων κατέρρευσε! Εν μια νυκτί! Αι εσοδείες σταφυλιών όλης της υφηλίου είχον άνευ προηγουμένου παραγωγή! Άλλες, χιλιάδες καλλίπυγες κορασίδες εν τη υφηλίω, ονειρευόντουσαν περισσότερη ευτυχία μέσω της απόκτησης υλικών αγαθών … και αυτές εξαπατήθησαν! Οποία απογοήτευσης! Η απογοήτευσης πλήρωσε την ψυχή της εν λόγω δεσποινίδος!

 

Τι μπορούμε υμείς αγαπητοί συνκερδοσκόποι να πούμε γι’ αυτό;

 

Εκτός από τις συνηθισμένες μαλακίες που λέμε συνήθως για να μεταφέρουμε τα λάθη των επιλογών μας σε ξένες πλάτες;

 

Εεεεεεεεεεεεεε;

 

Εικόνες:

1. Moldova, Codru Region.

2. Moldova, Southern Region

 

Σχόλια

09/10 14:16  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Προ μίας ώρας έγραφα για να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική πληροφορία και ταυτοχρόνως ρευστοποιούσα τα συμβόλαιά μου εις το Χρηματιστήριο του Bordeaux. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, το σχόλιο χάθηκε, η πράξη ευτυχώς έγινε.
Ίσως έφταιξε η παρατήρησή μου, ότι Cognac παρασκευάζεται μόνο εις την περιοχή του Cognac.. και η εκδήλωση της προτίμησής μου προς το "γειτονικό" Armagnac.
09/10 16:22  xtos
Αγαπητέ Τριαντάφυλλε, έχεις απόλυτο δίκιο για τις ονομασίες προέλευσης Cognac και Armagnac και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Σε ότι αφορά την ποιότητα των αποσταγμάτων θα ήθελα να σου συστήσω να δοκιμάσεις και το brandy Kvint που παράγετε στην στενή λωρίδα γης μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας, την Transnistria, ή στα ελληνικά Υπερδνειστερία. Για τους γνωρίζοντες την περιοχή και την ιστορία της ίσως αυτή η αναφορά να προσθέτει κάτι στα γραφόμενα μου.
24/09 14:38  xtos
... nai
24/09 14:38  xtos
ομορφο...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψη – Συναίσθημα - Απόφαση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις