Ζήσε το σήμερα!
Τι να την κάνεις μια μετοχή που δεν μπορεί να σου προσφέρει καθημερινές συγκινήσεις; Είναι σαν σύζυγος ... προτιμώ τις ερωμένες!
Λίγα λόγια για εμένα
Ο καθένας έχει τα δικά του μοναδικά όνειρα ... όμως νιώθω πως όλοι είμαστε συνταξιδιώτες στο όνειρο του καθενός ...
(διαβάστε περισσότερα)
Σύνδεσμοι


2725 αναγνώστες
4 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2007
13:50

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά δημοσιεύσεων που έχω στο μυαλό μου, όπου θα επανέρχομαι από καιρού εις καιρόν ασχολούμενος με δίπολα (ίσως κάποιος να παρατηρήσει ότι θα ταίριαζε καλύτερα μια άλλη λέξη, αλλά πρέπει να δικαιολογήσω και το nickname μου!).

 

       

Το δίπολο αυτό είναι ίσως το ερώτημα της εποχής μας. Μπορείς να το «κολλήσεις» παντού:

Στο φαγητό: ΜΑC ή ο Μήτσος της γειτονιάς;

Στις ταινίες: Multiplex με άπειρες χολιγουντιανές υπερβολές ή κάποιος ποιοτικός κινηματογράφος;

Στον τύπο: ένα καλό άρθρο ή ο ένας τόνος τυπωμένου χαρτιού που φορτωνόμαστε κάθε Κυριακή;

 

Όμως πουθενά, μα πουθενά, αλλού δεν κολλάει καλύτερα από την μεγάλη Ιντερνετική οικογένεια ή τον συλλογικό νου, όπως μου αρέσει να αποκαλώ το Ιντερνέτ. Οι περισσότεροι από μας όταν ψάχνουμε συγκεκριμένες πληροφορίες στο Ιντερνέτ αισθανόμαστε απογοήτευση γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων που είτε είναι άσχετες είτε οι πληροφορίες τους είναι φτωχές και παίρνει πάρα πολύ χρόνο για να εντοπίσουμε μια καλή, μια ιστοσελίδα με ποιότητα. Ο μέσος χρήστης απογοητεύεται, βαριέται και κολλάει στην πρώτη, (δεύτερη, τρίτη … εβδομηκοστή πέμπτη), άσχετη σελίδα … είναι η νίκη της ποσότητας έναντι της ποιότητας.

 

Τελικά όμως είναι όντως δίπολο; Μήπως μπορεί να συνδυαστεί η ποσότητα με την ποιότητα;

 

Όταν μου ήρθε η πρώτη σκέψη να γράψω για την ποσότητα και την ποιότητα, πριν από μια εβδομάδα, γινόταν αρκετή συζήτηση στα blogs για την ποιότητα του περιεχομένου τους, τώρα βλέπω ότι είναι δυνατόν να συγκεραστούν αυτές οι δυο έννοιες και αρκετοί συνbloggers το έχουν καταφέρει. Είμαι σίγουρος ότι πάμε καλά και ελπίζω στην συνεχή βελτίωση αυτού του ιστότοπου.   

 

Να είστε όλοι καλά.

 

ΥΓ: πριν αναρωτηθεί κανείς εάν προβάλω την Playmate of the Year ως την ποιότητα έναντι των φωτογραφιών του  Spencer Tunick, εξηγούμαι ότι πρόκειται για εικονοπαίγνιο. (Άλλωστε έχουμε και έναν φωτογράφο μη με πάρει με τις πέτρες :)

 

Εικόνες:

1η: Sarah Jean Underwood - Playboy magazine’s 2007 Playmate of the Year.

2η: Spencer Tunick - Installation in Dοsseldorf 6 August 2006.

 

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
9534 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007
11:08

 

 

Καλημέρα αγαπητοί συνκερδοσκόποι!

 

Αυτή είναι η προσφώνησις που θα χρησιμοποιώ από τούδε και στο εξής, διότι ο σκοπός όλων μας είναι το κέρδος … χμμμ ή μάλλον η χαρά, (συναίσθημα!), που το κέρδος προσφέρει. Εάν κάποιος διαφωνεί και έχει ως σκοπό την ζημία, είναι δηλαδή ζημιοσκόπος, το σχόλιο του ευπρόσδεκτο.

 

Ανάμικτα τα συναισθήματα, αγαπητοί μου, μετά την χθεσινή συνεδρίαση της 27ης του Σεπτέμβρη του 2007 … ίσως της σημαντικότερης εδώ και τέσσερα χρόνια … δεν άντεχα να την παρακολουθώ, γι’ αυτό και προτίμησα την παρέα αγαπημένων μου φίλων μετά μεζεδακίων και κράσου εις την πλατεία της μικρής μου πόλης… πανέμορφη μέρα η χθεσινή … ο φθινοπωρινός ήλιος χάιδευε τις αισθήσεις και γλυκά συναισθήματα κατέκλυζαν το μυαλό μου … ξέχασα την ψυχρή λογική, τα stop loss, τους ώμους και τα κεφάλια, τις κούπες και τα πιατάκια... είχα σχεδόν ξεχάσει εντελώς τα τεκταινόμενα εν αγοραίς όταν παρατήρησα ένα ... συνηθισμένο φαινόμενο ...

 

Τα περιστέρια της πλατείας. Πόσο συγχρονισμένα ήταν!  Όποτε κάποιος σκόρπιζε λίγους σπόρους όλα μαζί, ως ένα!, κατέβαιναν από το ορμητήριο τους, εάν κάποιος τα τρόμαζε όλα μαζί επέστρεφαν στην ασφάλεια της κεραμοσκεπούς στέγης. Οποίος συντονισμός! Είχα διαβάσει πρόσφατα, το καλοκαίρι, ένα άρθρο, (νομίζω στο Έψιλον της Κυριακάτικης), όπου περιέγραφε τις συντονισμένες κινήσεις των ψαριών, της ρέγγας συγκεκριμένα, αλλά για να καταλαβαίνουμε που το πάμε νομίζω πως και η μαρίδα συμπεριφέρεται το ίδιο...συντονισμένα ... εάν θυμάμαι καλά στο άρθρο περιγραφόταν ο στιγμιαίος και συντονισμένος τρόπος αντίδρασης των ψαριών στα εξωτερικά ερεθίσματα ως κάτι πέρα από το ένστικτο ... ως συλλογικό συναίσθημα ...

 

Ας επιστρέψουμε στα περιστέρια ... ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχαν τα περιστέρια της μικρής μου πόλης με αυτά της Trafalgar Square... είμαι σίγουρος πως την ίδια συμπεριφορά έχουν και τα περιστέρια του Central Park, της Κόκκινης πλατείας, του Συντάγματος  ή της Tiananmen... συλλογικό συναίσθημα ... όπως αυτό της μαρίδας ...

 

Τα παραπάνω είναι αφιερωμένα σε όσους πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στην τάξη του συμπαθούς μικρού ψαριού. Το ερώτημα είναι ... έχουν συναισθήματα οι καρχαρίες;

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1213 αναγνώστες
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007
18:52

Μια και από άκρον εις άκρον στο forum και στα blogs κυριαρχεί άνεμος αισιοδοξίας για νέα υψηλά να αφιερώσω και ‘γω το παρακάτω σκίτσο στον Αρχιαρκούδο του Ιουλίου (Δικαίως! Όπως απεδείχθη!), ή  στον Ταύρο (Δικαίως; Μένει να επιβεβαιωθεί!) του Σεπτεμβρίου, Βασίλη. Η φώτο είναι από το σαλούν του σκοτεινού χωριού ;)

"There's a New Sheriff in Town. The Bull is Back."

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1824 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2007
09:20

 Καλημέρα συνεπενδυτές!


Θέλω να αναφέρω έναν όρο που χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στον χώρο των επιχειρήσεων ... συναισθηματική νοημοσύνη ... όταν το πρωτοάκουσα σκέφτηκα ότι ήταν ακόμη ένα φθηνό αμερικάνικο κόλπο για να μας πάρουν τα λεφτά με βιβλία και σεμινάρια, αφού το έψαξα (και πλήρωσα για βιβλία και σεμινάρια ; ) ), κατέληξα ότι όντως υπάρχει κάποια αλήθεια πίσω από αυτό. Γιατί τα γραφώ όλα αυτά; Είναι πρόλογος για να αναφέρω έναν παλαιότερο όρο που ταιριάζει περισσότερο στο σινάφι μας ... συλλογικό συναίσθημα ...

 

Οποία ηδονή με κατέκλυσε τις προηγούμενες μέρες με το ράλλυ της ΣΠΡΙ! Θυμήθηκα την δημόσια εγγραφή του ΚΟΡΡΕ ή αντίθετα την απογοήτευση της ΜΙΓ! Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω που νιώσαν σαν εμένα ... τελικώς η ηδονή που νιώθουμε στην απώλεια ή στο κέρδος δεν διαφέρει και πολύ ... θέλω να αναφέρω ένα πιο ιστορικό (να με συγχωρέσουν οι παλαιότεροι για τον όρο ιστορικό, αλλά για τους έως 40 ετών αυτή ήταν ίσως η μοναδική εμπειρία απόλυτης καταστροφής), συλλογικό συναίσθημα, το Βατερλό του ’99 ... χιλιάδες ήμαστε που νιώσαμε τους σπερματογόνους αδένες να συρρικνώνονται εν μία νυκτή και κρύος ιδρώτας να μας λούζει κάθε πρωί ...

Όλοι ξέρουμε από τους παλαιότερους σοφούς των αγορών κάποιους χρυσούς κανόνες που έχουν να κάνουν με το συναίσθημα και την σκέψη, όλοι προτάσσουν την λογική ενάντια στο συναίσθημα: να λειτουργείς με ψυχρή λογική, μη παρασύρεσαι από τα συναισθήματα σου κτλ. Θέλω να καταλήξω πως είναι σχεδόν αδύνατο να κινείσαι στην αγορά με ψυχρή λογική, χωρίς συναίσθημα, δίχως φόβο, χαρά ή λύπη, σαν μηχανή. Εάν κάποιος έχει πετύχει να ασχολείται καθημερινά με την αγορά κινούμενος μόνο με την λογική και τους υπολογισμούς του, τότε τον λυπάμαι γιατί χάνει ένα μεγάλο κομμάτι της ευχαρίστησης που μπορεί να πάρει από αυτό το παιχνίδι.

Σχετικές μετοχές:
ΚΟΡΡΕΣ ΜΙΓ ΣΠΡΙ
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1330 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2007
19:12

 

Καλησπέρα συνεπενδυτές!


Ω! τι ωραία μέρα διάλεξα για να εισέλθω στην κοινότητα των bloggers του Capital! Ίσως από τις καλύτερες συνεδριάσεις των τελευταίων ετών διεθνώς! Δυο μήνες είχαμε να δούμε 5.000 μονάδες! Ρίγη συγκινήσεως με πιάνει, αγαπητοί συνεπενδυτές καθώς βλέπω όλες μου τις μετοχές σε πράσινο χρώμα.


Σε αυτό λοιπόν το πρώτο μου άρθρο θα ήθελα και ‘γω να ευχαριστήσω το Capital και όλους τους ανθρώπους του για τις ευκαιρίες έκφρασης που μας έχει δώσει πρώτα με το forum και έπειτα με τα blogs. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία και αυτού του εγχειρήματος καθώς τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν με την λογική και την νηφαλιότητα που αντιμετωπίστηκαν και στο παρελθόν.

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 2 από 2<12

Σχετικά με το blog
Σκέψη – Συναίσθημα - Απόφαση
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις